Skip to main content
  • Nieuws

Gezamenlijke training op Papendal

  • Gepubliceerd op 17 maart 2024

Zondag 17 maart 2024. Is er weer een brug geslagen tussen de IBK en de NKKO en Fight Game Academy

Al langer word er over samenwerken gesproken. Met wedstrijden maar ook tijdens gezamenlijke trainingen en trainingskampen. Zondag was het dan zover de eerste gezamenlijke training op Papendal.

Wij van de IBK en Fight Game Academy mochten deelnemen aan de NKKO gevechtstraining en we mochten onze eigen kata’s trainen tijdens de Kata training. Vanuit de IBK waren verschillende scholen aanwezig. De gezamenlijke warming-up is verzorgd door Kyoshi Peter Voogt. Na de warming-up zijn de groepen verdeeld naar graad en stijl. Onderleiding van Shihan Ron Seltenreich werden de IBK kata’s gelopen. Paul lorist nam de bruine banders van de NKKO onderhanden. Ikzelf heb vanuit De Fight Game Academy een Ashihara Kata behandeld. Na twee uur bikkelen was er 30 minuten pauze om vervolgens nog een gevechtstraining te doen van anderhalf uur. De gevechtstraining werd gegeven door de NKKO bondscoach André van Wezel Jet Groot Kormelink en mijzelf. Na een korte warming up is de groep verdeeld in recreanten en de selectie beide groepen hebben 10 rondes van 1 minuut op hoog tempo gespard. Daarna een 6 tal combinaties met Mae geri. Weer Sparren 10 rondes van 1.5 min een paar combinaties met achterwaartse trap. En als laatst nog eens 10 ronden van 2 minuten sparren. Na de laatste ronden nog even uitlopen en stretchen.

Vandaag kunnen we terug kijken op een mooie budodag weer nieuwe gezichten gezien en verbindingen gemaakt. We kijken uit naar de volgende.

Langs deze weg wil ik Paul Lorist, de leden van de Fight Game Academy en Mike Suomokil bedanken voor hun inzet tijdens deze dag.

Osu