Skip to main content

Nieuws

Glorious fight event Groningen

Gepubliceerd op 16 juni 2024

Zaterdag 15 juni was het zover; mijn allereerste kickbokswedstrijd. Ik heb natuurlijk wel eens naar de indrukwekkende kickbokswedstrijden van Sem Schilt gekeken op Youtube, maar ik heb mezelf toen beloofd dat ik nooit naar een fysieke kickbokswedstrijd zou gaan. Ik leefde me veel te veel in in de sporters, waardoor ik overal in mijn lichaam de pijn voelde van elke klap en schop die er werd uitgedeeld.

Ik had toen nooit verwacht dat ik naar een Glorious real life fight event zou gaan.

Ik ging samen met mijn ouders en broers naar het event in de Martiniplaza. Van te voren gingen we met z’n allen wat eten in de stad, maar vanwege de zenuwen had ik niet veel honger. Ik wist niet wat ik kon verwachten van een kickbokswedstrijd; ik was benieuwd naar de sfeer, de sporters, het gevoel dat je krijgt wanneer 2 mensen met elkaar staan de vechten en de hoeveelheid bloed dat door de zaal zou spetteren.

Het avontuur begon al buiten voor de draaideuren van de Martiniplaza; buiten stonden sterke, stoere mannen die nog even een sigaretje aan het roken waren voordat de volgende wedstrijd zou gaan beginnen. Meteen merkte ik dat ik mezelf groter ging maken door mijn rug te rechten en ik probeerde vol zelfvertrouwen langs de stoere mannen te lopen. In mijn hoofd herhaalde ik de zin: ‘Aan de kant, ik hoor bij team Schilt!’. Rozemin kwam ons bij de ingang ophalen en we sloten ons aan bij de andere supporters van team Schilt.

In de Martiniplaza diende 1 kant van de grote zaal als tribune gevuld met publiek, in de rest van de zaal werd de kickboksring omringd door VIP tafels waar de Vips onbeperkt konden eten en drinken.

Wij namen namens team Schilt plaatst op de tribune, helemaal bovenin waar we prachtig uitzicht hadden op de ring.

Na een halfuur pauze was het tijd voor Sakvan om te gaan vechten. Nadat de presentator Sakvan had aangekondigd, kwamen achter de twee in rood geklede danseressen, Sakvan en zijn team Schilt tevoorschijn. Wij, de supporters van team Schilt, gingen staan om Sakvan luidkeels aan te moedigen. We maakte ons op voor de wedstrijd waarbij we door de harde muziek en de adrenaline opgezweept werden. Het begin van de wedstrijd was even wennen, je ziet en hoort de klappen die worden uitgedeeld en na elke klap was ik verbaasd dat Sakvan’s tegenstander bleef staan.

Er was niet veel tijd om te wennen; binnen 2 minuten en 30 seconden raakte Sakvan zijn tegenstander met een flinke stoot op het hoofd, waarbij zij tegenstander niet meer in staat was om verder te vechten. De scheidsrechter pakte de handen vast van Sakvan en zijn tegenstander en na enig moment werd de hand van Sakvan omhoog gehouden. En zo was Team Schilt binnen 2,5 minuut de winnaar. De harde opzwepende muziek werd weer aangezet en ik werd overspoeld met een gevoel van opluchting en blijdschap. Blij dat Sakvan had gewonnen en opgelucht dat hij er geen schade aan heeft overgehouden.

Na afloop kwamen Sakvan en Semmy bij ons zitten om de rest van de avond samen naar de andere wedstrijden te kijken. Ik had niet verwacht dat een Glorious kickboksevent zo gezellig zou zijn. De sfeer was goed, het event was goed geregeld en ik heb me verbaasd over het respect dat de kickboksers voor elkaar hebben in de ring, zowel vooraf als na afloop van de wedstrijd.

Het was een avond die ik nooit zal vergeten en ik zou graag nog een keer willen juichen voor team Schilt!

Kickboks examen

Gepubliceerd op 16 juni 2024

Op zaterdag 15 juni vond het jeugd kickboksexamen plaats bij de Fight Game Academy in Zuidlaren. Tijdens dit examen konden de jonge kickboksers hun geleerde technieken demonstreren voor ouders, grootouders en andere geïnteresseerden.

 

Het examen werd afgenomen door Peter Boer en Sem Schilt. Het begon met een stevige warming-up en krachtoefeningen. Vervolgens werden de BASIS regels bevraagd en bevestigd. De deelnemers toonden verschillende combinaties van stoten en trappen, waarbij hoger gegradueerden ook verdedigingstechnieken en tegenaanvallen moesten laten zien.

 

De deelnemers zijn allemaal gepromoveerd naar de volgende graad. We zijn trots op deze kanjers die hebben laten zien uit wat voor hout zij gesneden zijn.

karate examens

Gepubliceerd op 16 juni 2024

Op zaterdag 15 juni vonden de karate-examens plaats bij de Fight Game Academy. Om 10.30 uur was het de beurt aan de jeugdige karateka's om hun geleerde technieken te demonstreren. Ouders, broers, zussen en andere genodigden waren van harte welkom om te komen kijken.

De examinatoren voor dit examen waren Kancho Cees Dekker, Shihan Sem Schilt en Sensei Ron Regter. Het examen werd geleid door Sensei Peter Boer en Sempei Wendy Ophof. We zijn enorm onder de indruk van de prestaties van de jonge karateka's. Ze beheersten de basisregels en Japanse benamingen uitstekend en lieten indrukwekkende Kihon, Kata's en Kumite zien.

 

Judo examens

Gepubliceerd op 16 juni 2024

JUDO EXAMENS

 Afgelopen vrijdag 14 juni zijn in de Fight Game Academy in Zuidlaren de jaarlijkse judo examens gehouden. Tijdens het examen krijgen de leden de kans om hun geleerde technieken aan ouders, groot ouders en belangstellende te demonstreren. 

De examens zijn afgenomen door Mathijs Hoster 2e dan van de Judo Bond Nederland. En Sem Schilt die ook zijn sporen ruimschoots verdiend heeft in het Judo.

Het was een mooi examen. We zijn als sportschool super trots op onze judoka’s zij hebben een mooie technieken en groei laten zien. Onze club heeft nu twee bruine banders die zich kunnen gaan opmaken voor de magische zwarte band. 

 We trainen nog door tot de zomervakantie, zit je nog op de basisschool en lijkt het jou leuk om eens een proefles jeugdjudo te volgen ben je van harte welkom.

 

Succes en strijd

Gepubliceerd op 03 juni 2024

Afgelopen zaterdag bracht de strijdlust van de  karateka's weer glans aan de vloer van de Open Nederlandse Shin Kyokushin Kampioenschappen in Drachten. Met de vertegenwoordiging van de Fight Game Academy, zagen we een opmerkelijke toewijding aan de sport.

De dag begon met uitvoeringen van de Kata wedstrijden, waar deelnemers hun vaardigheden toonden in een reeks van doordachte bewegingen, nauwlettend beoordeeld op vorm, techniek en presentatie. Vervolgens betraden de krijgers het strijdperk van het Kumite, waar vrij vechten de norm is. Met beenbeschermers, vuistjes, kruisbeschermer en hoofdkap gewapend, streden zij voor roem en eer.

 Ondanks de uitdagingen op hun pad, vertegenwoordigden Andreii Voloshin en Fabio Ibba met trots de Fight Game Academy. Andreii, toonde onverschrokkenheid en vastberadenheid, hoewel hij uiteindelijk werd geveld door een verwoestende stoot naar zijn plexus. Fabio, met zijn vastberadenheid en technische bekwaamheid, streed dapper en behaalde een indrukwekkende tweede plaats, ondanks zijn gewichtsverschil met zijn tegenstander.

Speciale dank gaat uit naar Peter, Wendy en Andrew voor hun onschatbare steun en begeleiding van de vechters tijdens dit toernooi. Hun toewijding en inzet hebben bijgedragen aan het succes van de deelnemers en inspireren hen om zich voor te bereiden op het volgende uitdagende evenement.

Cursus Zelfverdediging in Zuidlaren

Gepubliceerd op 30 mei 2024

Cursus zelfverdediging bij Fight Game Academy

 Op 13 juni a.s. a.s. start de Fight Game Academy met een cursus zelfverdediging. De cursus is bedoeld voor vrouwen uit Zuidlaren, Annen, Haren en omstreken, die zich wel eens onveilig voelen op straat of bij andere gelegenheden. Herkent u dit, dan raden wij u aan om de cursus zelfverdediging te volgen bij de Fight Game Academy in Zuidlaren. De cursus bestaat uit 6 lessen en start op  13 juni a.s. Tijdens de cursus wordt u geleerd wat de mogelijkheden zijn om u fysiek te verdedigen. Naast het fysieke verdedigen wordt er ook aandacht geschonken aan het mentale aspect. Na de cursus voelt u zich veiliger en zelfverzekerder. Voor de cursus is sport ervaring niet vereist.  De cursus zelfverdediging bestaat  uit 6 lessen en de kosten zijn € 85,-. De cursus start op donderdag 13 juni om 18.00 en is om 18.50 uur afgelopen. 

Voor meer informatie KLIK HIER of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Even voorstellen

Gepubliceerd op 29 mei 2024

Zoals jullie misschien al gezien hebben, is er een nieuwe trainer actief binnen de Fight Game Academy.

Ze heet Rozemin Kleijweg en geboren en getogen in Haren. Rozemin is een energieke en gepassioneerde trainer zij verzorgt de Bokszaktraining op muziek op de woensdagavond en is inzet baar als personal trainer. Daarnaast zal ze ook invallen voor de lessen die door Sem gegeven worden. Met haar aanstekelijke energie en toegankelijke benadering creëert Rozemin  een stimulerende omgeving waarin iedereen kan gedijen.

Wij als de Fight Game Academy zijn blij met deze nieuwe aanwinst en hopen jullie (onze leden) nog beter te kunnen bedienen.

 

Senshi 21

Gepubliceerd op 22 april 2024

Het karate- en kickboxingkamp waar legendes uit de K1-wereld, topkarateka's en opkomende talenten en recreanten samenkomen voor een onvergetelijke ervaring. Met iconen zoals Ernesto Hoost, Albert Kraus, Andy Souwer, Nicolas Pettas, Jan Sokop en Ewerton Texeira samen met karatekampioenen zoals Andrews Nakayama, Tarel Nikolasvilli, Zahari Damanianov, Petar Martinov en Yusuke Fuji, was het Senshi trainingskamp weer een unieke gelegenheid om te trainen met de besten.

Met een deelnemersveld van meer dan 322 enthousiaste karateka’s - en kickboksers uit landen als Moldavië, Roemenië, Slovenië, Servië, Griekenland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Bulgarije, Litouwen, Brazilië, Polen, België en Nederland, is Senshi het grootste internationale spektakel van sportiviteit en leren.

Tijdens de Senshi kampen is er altijd een Senshi Gala. Deze keer voor de 21ste keer met 14 spectaculaire kickboks en M.M.A. partijen. Senshi gala onderscheid zich door de traditionele manier van het aangroeten, regelssets en  legendes als scheidsrechters. Zo is het evenement van de vechters voor de vechters.

De Senshi gala’s zijn gratis terug te zien op de TrillerTV app.

Het volgende trainingskamp staat al in de planning en tijdens dat kamp zullen er karatekampioenschappen onder de 21 en een amateurkickbokstoernooi worden gehouden, met de finales die een dag later plaatsvinden op het prestigieuze Senshi Gala wat weer een veel belovende avond vol actie en sensatie zal gaan worden.

 

Mis het volgende trainingskamp niet, gepland van 1 tot 7 juli 2024. Volg onze sociale media kanalen voor meer informatie en meld je aan voor een onvergetelijke ervaring bij Senshi 22!

Bart Mulder schittert op het Karate Gala Masters of Kyokushin

Gepubliceerd op 21 april 2024

Op zaterdag 21 april toonde Bart Mulder uitkomend voor de Fight Game Academy uit Zuidlaren, zijn indrukwekkende vaardigheden tijdens het Karate Gala Masters of Kyokushin in IJst.

De Sappermeerster nam het op tegen een oude bekende van Osaka Gym, Dave Kagenaar. Hoewel dit niet hun eerste ontmoeting was, was de wedstrijd tussen deze twee zwaargewichten niet minder spannend. Mulder en Kagenaar begonnen beiden sterk, met weinig ruimte voor fouten. Bart Mulder wist echter uit te blinken met krachtige knieën en stoten, wat hem in de tweede ronde een Waze-Ari opleverde, wat gelijkstaat aan een half punt.

Opnieuw behaalde de ervaren Bart Mulder een overwinning tijdens een uitstekend georganiseerd Gala, dat alweer de 8ste editie was van Masters of Kyokushin.

Karate Camp Vicenza, Italië

Gepubliceerd op 15 april 2024

12,13 en 14 april 2024 kwamen karateka’s uit Europa en daarbuiten samen voor het jaarlijkse Kyokushin Tazuka Group kamp. Georganiseerd door Genarro Di Donatello, sensei Donatello bracht met dit evenement zeven dojo's van de Tazuka Group, Karate Byakuren en KWU-Senshi samen, waardoor een rijke en diverse karate groep ontstond.

 

Vanuit de Fight Game Academy zijn Sensei Peter Boer en Sempai Wendy van Gils mee gekomen de overige deelnemers kwamen uit landen als Frankrijk, Luxemburg, België, Italië, Tunesië en Oekraïne, in totaal telde het evenement 85 enthousiaste deelnemers. Tussen de trainingssessies door hadden de deelnemers de kans om te genieten van het beste wat de Italiaanse keuken te bieden heeft, waardoor de ervaring zowel verrijkend als smaakvol was.

 

Dit internationale trainingskamp niet alleen de uitwisseling van technieken en ervaringen, maar versterkte ook de banden tussen karateka’s van de verschillende organisaties. Met de prachtige omgeving van Vicenza als achtergrond, zal deze bijeenkomst zeker lang in de herinnering blijven van degenen die eraan deelnamen.

Sem Schilt: 'Vechtsport is méér dan sport alleen'

Gepubliceerd op 06 april 2024

Sem Schilt werd lange tijd gevreesd in de vechtsportwereld. Als tegenstander, wel te verstaan. Hij werd als kickbokser vier keer K1-wereldkampioen, won de Glory Heavyweight Grand Prix en kwam uit bij mma-organisaties als Pancrase en UFC. Maar buiten de ring en de octagon geeft hij, ondanks zijn imposante gestalte, weinig aanleiding tot vrees. Waar sommige (oud) vechters graag uitstralen dat ze gevaarlijk zijn, is Schilt vooral vriendelijk en goedlachs. Eigenschappen die van pas komen als je een van de gezichten van een sportbond wordt.

Schilt had met zijn ervaring naar Florida kunnen gaan om ambitieuze vechters met een spartaans regime klaar te stomen voor een UFC carrière, maar koos ervoor om Jan en alleman en vooral ook jeugd te gaan trainen in zijn eigen Fight Game Academy in het Drentse Zuidlaren.

‘Het was al een droom van mij voordat ik kampioen werd, een eigen sportschool,’ zegt hij. ‘Ik dacht aanvankelijk aan zo’n Dojo in Japanse stijl, waarbij een aantal leerlingen echt leeft in de sportschool en er niet alleen trainen, maar ook samen eten en alles schoonmaken en onderhouden. Mede doordat ik kampioen werd en een naam had werd het mogelijk om de droom deels te verwezenlijken. Het is uiteindelijk een wat normalere sportschool geworden, maar ik ben er niet minder blij mee.’ 

De jeugd heeft de toekomst
Nog voor hij zijn gym had geopend, had hij een schoolkickboksproject georganiseerd. ‘Ik wist dat er vanuit de judobond zoiets bestond als schooljudo. Dit vond ik een super idee, dus ik heb het principe overgezet naar kickboksen. Zo gaf ik een reeks lessen aan verschillende klassen en scholen en we sloten het af met een grote gezamenlijke clinic.’ 

Jeugd weerbaar maken, dat vindt hij nuttig. ‘Natuurlijk vind ik het ook hartstikke leuk om clinics te geven aan wat meer gevorderde sporters, maar de jeugd is de toekomst. Wat je hen kan meegeven is zo waardevol, dat zullen ze vaak later pas beseffen.’ 

Wie de mythische status van Schilt uit de K1-tijd kent, moet misschien even schakelen bij het idee dat de 206 cm lange reus regelmatig kinderen een koprol voordoet. Schilt haalt er zijn schouders over op. ‘De manier waarop kinderen tegen mij aan kijken, vind ik juist leuk. Kinderen kijken heel snel door mijn postuur heen, ze nemen je zoals je bent.’ 

Verantwoordelijkheid nemen
Iets kunnen doen voor de jeugd is ook een van zijn motieven om te solliciteren als bestuurslid voor de Nederlandse Vechtsportbond. ‘Ik was eigenlijk al vóór de oprichting van de Vechtsportautoriteit betrokken bij die club. Ik hoorde bij het groepje aanjagers dat vond dat er wat moest veranderen in de vechtsport. Ik werd later lid van de Sportersraad van de VA. Daarin zat ik met andere sporters, van toppers als Jorina Baars en Ilias Bulaid tot recreanten die alleen een kickboks zaktraining doen. We gaven advies aan de VA, maar werden ook op de hoogte gehouden van de oprichting van de NVB. Ik zag daarin een kans om weer nieuwe stappen te maken als sport. Zo kan er nog meer gedaan worden voor de acceptatie, en kunnen er nog meer mensen kennismaken met onze geweldige sport. En als daar dan een deur voor open gaat, moet je ook de stap zetten, vind ik.’

Meer dan alleen sport
Verantwoordelijkheid nemen, iets terugdoen voor de sport, vindt Schilt belangrijk. HIj ziet de vechtsport dan ook als méér dan alleen sport. ‘Ik ben iemand van de budo levenshouding, vechtsport heeft mij zoveel gebracht, dat gun ik iedereen. Bovendien is het ook karakter vormend. En daar sta ik natuurlijk niet alleen in. Ik merkte het deze week weer. Vanuit de bond belde ik een heel aantal mensen om te vragen of ze mee willen denken, of een rol willen spelen in de bond. Veel oud-vechters, maar ook nog actieve sporters, hebben niet alleen iets aan het sportieve aspect. Het heeft ook grote invloed op de keuzes die ze maken in het leven. Voor veel mensen is de vechtsport een levensfilosofie en cultuur. Daarom willen de meeste sporters en oud-sporters ook iets teruggeven en zeggen ze ja als ze gevraagd worden om mee te denken met de NVB.’ 

'Er komt een bak ervaring binnen'
Schilt vraagt de mensen uit de praktijk om zich met de bond te bemoeien omdat NVB hún bond moet zijn. Dus stelt het bestuur adviescommissies in en is het bezig om een Bondsraad samen te stellen. Er gaan mensen meedenken die vechten of hebben gevochten bij de UFC, Bellator, Glory, One en Enfusion, maar ook mensen met veel ervaring in het organiseren van jeugdtoernooien. En scheidsrechters, sportschoolhouders, ringartsen, promotors. ‘Hier gaan we binnenkort meer over bekendmaken,’ zegt Schilt, niet zonder trots. ‘Er komt straks een enorme bak ervaring de bond binnen.’

Topsportstatus
Nu is hij dus bestuurslid en gaat hij met zijn collega’s het beleid bepalen van de NVB. ‘Er is een sterke focus op de jeugd, maar ook op het gebied van de topsport kunnen we belangrijke stappen maken. Er is nooit ondersteuning geweest voor toptalenten, zoals je dat wel ziet voor jonge schaatsers en tennissers, bijvoorbeeld. Die krijgen een officiële Topsportstatus. Dat betekent niet alleen erkenning, maar zij krijgen ook medewerking van scholen om hun sport en hun onderwijs op elkaar te laten aansluiten. Kickboksers krijgen die status officieel nog niet, waardoor onderwijsinstellingen minder geneigd zijn om mee te denken als een jonge sporter moet meedoen aan een belangrijk toernooi in het buitenland. Dat kunnen we nu recht gaan trekken, na de aansluiting bij NOC*NSF. We moeten niet alleen zorgen voor nieuwe instroom, maar ook de top koesteren en ondersteunen. Met mijn eigen ervaring wil ik hierbij bewaken dat het belang en perspectief van de sporter zelf centraal komt te staan.’

‘Ik wil bijvoorbeeld dat we goed kijken naar wanneer we iemand een topsporter noemen. Willen we alleen A-klasse vechters ondersteunen die bij de grote commerciële organisaties vechten, of juist ook de kampioenen bij amateurtakken als WAKO en MON? Wanneer ben je topsporter? Dat is nog een heel interessante discussie die ook belangrijk is voor de ontwikkeling van onze sporten.’

Bloeiperiode
Schilt vindt het ook belangrijk om als bond aandacht te hebben voor het sociale aspect van de sport. Dat mensen respect en discipline meekrijgen als belangrijke waarden, daar heeft volgens hem de hele samenleving baat bij. ‘Dat veelzijdige karakter van vechtsporten willen we vanuit de NVB veel beter voor het voetlicht brengen. We willen ons ook inzetten om al bestaande campagnes te steunen. Campagnes tegen misbruik, voor de toegankelijkheid van de sport, tegen pesten, noem maar op. Dat kan al heel eenvoudig door te zorgen dat sportscholen flyers op het barretje hebben liggen, posters aan de muur, laagdrempelig informatie bieden. Je hoeft als sportschool niet per se ook een buurthuis te zijn en een soort kroegtafel te hebben. Het sociale kan ook in de tien minuten wissel tussen lessen. Maar je kunt je bereik wel gebruiken om goed te doen.’ 

Hoe meer mensen Schilt spreekt, hoe optimistischer hij wordt. ‘De vechtsport krijgt eindelijk een gezonde structuur, en er staat een grote groep mensen op die dit als gezamenlijk project zien. Ik denk dat we een bloeiperiode tegemoet gaan, als Nederlandse vechtsport. Het zal niet van vandaag op morgen zijn, maar we gaan iets neerzetten waar we nog lang de vruchten van zullen plukken.’

Rumble events Hoogeveen

Gepubliceerd op 31 maart 2024

Zaterdag 30 maart hadden wij twee vechters vanuit de Fight Game Academy Zuidlaren opgegeven voor kickbokswedstrijden bij rumble events in Hoogeveen.

Alex van der Bel voor een jeugd partij en gewicht afgesproken op 81 KG. Helaas kon deze partij niet doorgaan omdat de tegenstander te licht was Alex woog 82 KG en het gewichtsverschil was 3 KG echt heel jammer beide vechters hadden zich goed voorbereid op de wedstrijd dan was dat echt een desillusie de regels zijn daar strikt in en die hebben we te respecteren.

Sakvan moest ook tussen 12.00 uur en 13.00 uur wegen zijn gewicht was afgesproken op 64 KG. A de weging is Sakvan weer naar huis gegaan. Het volwassenen gedeelte begon om 19.00 uur. Na zo’n 4 uur wachten was het de beurt aan Sakvan. Zo’n vijf partijen voor Sakvan zijn partij zijn we begonnen met opwarmen. Tijdens de warming up liep het als een trein. Harde explosieve combinaties gevolgd door kneiter harde trappen. Sakvan moest het opnemen tegen Mohammed Baki Deniz. Een sterke tegenstander waar Sakvan al twee keer van gewonnen had. Deze keer vocht Deniz een thuiswedstrijd en was zeker gebrand om zijn revanche te maken. De partij ging redelijk gelijk op Sakvan wist meer scores te maken en kwam goed door met zijn lowkicks. Na de derde ronde heeft Sakvan de wedstrijd gewonnen op een unanieme beslissing.

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die Sakvan en Alex geholpen hebben tijdens de voorbereiding. We gaan nu weer voorbereiden op de volgende.

Osu

Kickboks cursus Level 1 een succes

Gepubliceerd op 25 maart 2024

Afgelopen zondag markeerde een belangrijk moment voor de cursisten van de Semmy Schilt Kickboks Level 1-cursus, want het was de laatste dag van hun trainingstraject. Deze cursus is speciaal ontworpen voor leeraren of personal trainers die zich willen verdiepen in het Kickboksen. Gedurende deze dag hebben de cursisten niet alleen hun fysieke vaardigheden laten zien, maar ook hun begrip van de diepgaande filosofie en de kernwaarden van het Semmy Schilt kickboksen. Met toewijding en vastberadenheid hebben ze bewezen dat ze niet alleen de technieken beheersen, maar ook de geest van respect, discipline en doorzettingsvermogen belichamen die zo essentieel zijn voor deze sport. Hun inzet en toewijding tonen aan dat ze klaar zijn om hun reis in het kickboksen voort te zetten, geïnspireerd door de nalatenschap van Semmy Schilt en vastbesloten om zijn principes hoog te houden in de ring en daarbuiten. We feliciteren alle cursisten met hun prestaties en kijken uit naar hun verdere groei en succes in de wereld van het kickboksen.

Gezamenlijke training op Papendal

Gepubliceerd op 17 maart 2024

Zondag 17 maart 2024. Is er weer een brug geslagen tussen de IBK en de NKKO en Fight Game Academy

Al langer word er over samenwerken gesproken. Met wedstrijden maar ook tijdens gezamenlijke trainingen en trainingskampen. Zondag was het dan zover de eerste gezamenlijke training op Papendal.

Wij van de IBK en Fight Game Academy mochten deelnemen aan de NKKO gevechtstraining en we mochten onze eigen kata’s trainen tijdens de Kata training. Vanuit de IBK waren verschillende scholen aanwezig. De gezamenlijke warming-up is verzorgd door Kyoshi Peter Voogt. Na de warming-up zijn de groepen verdeeld naar graad en stijl. Onderleiding van Shihan Ron Seltenreich werden de IBK kata’s gelopen. Paul lorist nam de bruine banders van de NKKO onderhanden. Ikzelf heb vanuit De Fight Game Academy een Ashihara Kata behandeld. Na twee uur bikkelen was er 30 minuten pauze om vervolgens nog een gevechtstraining te doen van anderhalf uur. De gevechtstraining werd gegeven door de NKKO bondscoach André van Wezel Jet Groot Kormelink en mijzelf. Na een korte warming up is de groep verdeeld in recreanten en de selectie beide groepen hebben 10 rondes van 1 minuut op hoog tempo gespard. Daarna een 6 tal combinaties met Mae geri. Weer Sparren 10 rondes van 1.5 min een paar combinaties met achterwaartse trap. En als laatst nog eens 10 ronden van 2 minuten sparren. Na de laatste ronden nog even uitlopen en stretchen.

Vandaag kunnen we terug kijken op een mooie budodag weer nieuwe gezichten gezien en verbindingen gemaakt. We kijken uit naar de volgende.

Langs deze weg wil ik Paul Lorist, de leden van de Fight Game Academy en Mike Suomokil bedanken voor hun inzet tijdens deze dag.

Osu

Sophie & Jeroen

Gepubliceerd op 07 maart 2024

Gisteren te gast geweest bij Sophie & Jeroen. Samen met Peter Kwint waren wij uitgenodigd om over de nieuwe Nederlandse Vechtsport Bond te komen vertellen. Het was al eens eerder ter sprake gekomen, toen was er geen aanleiding.  Nu met het aan komende GLORY toernooi waarin Rico Verhoeven zijn titel en eer zal verdedigen, was het een mooi moment om aan te sluiten. Het gesprek ging vooral over wat de Nederlandse Vechtsport Bond kan betekenen. Wij hopen het goed verwoord te hebben. Wij willen de vechtsport graag stimuleren, organiseren en promoten zodat iedereen op een veilige en verantwoorde manier de sport kan beleven. Heb je op, aanmerkingen of vragen over Kickboksen Muaythai of Mixed Martial Arts schroom niet en neem contact op.

 kijk de aflevering hier

Hieronder is het interview uitgewerkt

Sophie: De een was jaren lang SP kamerlid en de ander één van de meest succesvolle zwaargewicht kickboksers allertijden. Peter Kwint en Sem Schilt bundelen hun krachten en richten begin dit jaar de Nederlandse Vechtsport Bond op. Een historische stap in aanloop naar het grote Glory boks gala dit weekend met Rico Verhoeven vertellen ze ons hoe ze het kickboksen naar olympisch niveau gaan tillen.

Filmpje Schilt vs Kwint

Sophie: Jongens ontzettend leuk dat jullie hier zijn vandaag. Niet teveel gezegd als ik zeg dat het is een olympische droom om het kickboksen op dat podium te krijgen. Maar Sem ik heb jou ook wel eens horen zeggen. De vechtsport moet net zo groot worden als het Nederlandse voetbal.

Sem: Ja dat is heel groot, dat had ik inderdaad zo gezegd ik dat is wel een mooi ding. Maar ik meen het ook oprecht dat als iedereen weet wat vechtsport voor je kan doen. Dan denk ik echt dat het een betere wereld word.

Sophie: Je het doet iets voor jou  he in ieder geval Peter je bent niet voor niets bij die vechtsportbond terecht gekomen. Want we hebben ook een beetje beeld van jou. Je bent ook kickbokser

Peter: Ja op mijn eigen bescheiden manier.

Op jou eigen bescheiden manier. Heeft hij een beetje talend Sem of niet.. eerlijk zeggen

Sem: Hé, het is goed dat hij niet eerder  begonnen is. Hahahhaha.. Nee kijk, weet je het is niet altijd prestatie je moet het ook doen omdat je het leuk vind. Je hoeft altijd, iedereen die gaat kickboksen of Muaythai gaat doen hoeft niet perse een wereldkampioen te worden. Het is ook gewoon dat je bezig ben met sport, dat je in beweging ben dat je leert  incasseren, dat is eigenlijk al belangrijk genoeg.

Sophie: Jij zit helemaal te knikken Laila this is you

Laila: Ja ik herken het helemaal het is mijn sport, Het is mentaal het is fysiek het is dansen het is plezier ja dus ik herken heel erg wat het voor je doet. Het houd mij in dit soort tijden ook super scherp in kan mijn hoofd leeg maken en ik ben er weer daarna.

Sophie: Is het ook jou sport Olga zo te zien

Nee dit is een gebroken sleutelbeen, gewoon gevallen daar heb ik niets voor hoeven doen aan training nee. Gewoon mij laten vallen van een trap.

Sophie: Jullie willen eigenlijk dat het een veel breder gedragen sport wordt dan het misschien tot nu toe is geweest. En een van de dingen waardoor het minder was het imago probleem dat om de sport hangt.

Peter:  Ja dat is zeker en dat is ook een van de redenen dat er eerst een vechtsport Autoriteit als toezicht houder is opgericht en wij na een paar jaar dachten van het is niet alleen toezicht houden op de sport we willen het ook beter organiseren, stimuleren, we willen ervoor zorgen dat jongeren iets sportiefs willen gaan doen. Dat die kiezen voor deze sporten en dat jongeren die helemaal niet sportief willen doen omdat ze de hele dag willen  playstationen toch richting zo’n dojo gesleept worden want zij worden daar ook beter van.

Sophie: Eigenlijk zou je kunnen zeggen, misschien heb ik jou dat ook wel horen zeggen, iemand die uit een hockey gezin komt die zal misschien niet snel bij de dojo voor de deur staan. Want daar hangt iets van een zweem van criminaliteit en een louche gebeuren eromheen toch Sem

Sem: Ja dat was inderdaad een beetje de tendens kijk daarom toen ik mijn sportschool ben gestart ben ik ook in het midden van het centrum gaan zitten met grote open ramen zodat iedereen naar binnen kan kijken en zo het mystieke eraf gaat. Je kan naar binnen kijken en zien wat er gebeurd. En er gebeurd niets spannends in mijn ogen en ja..

Sophie: Het is niet, het komt niet helemaal uit de luchtvallen dat dat imago kleeft aan die sport. Toen jij bijvoorbeeld zelf nog actief was. Ben je wel eens opgezocht. Misschien kan je dat helemaal niet zeggen of ben je wel eens benaderd door criminelen om te kijken of je iets voor hen kon betekenen?

Sem: Ja kijk ik ben niet in die zin benaderd maar ja, de jongens die bij de deur stonden waren vaak, deden vaak aan vechtsport. Weet je dus die scene was het een beetje wel. Als je dan kijk in het buitenland daar is het juist justitie die heel veel aan vechtsporten doet. Dan vind ik het jammer dat het in Nederland zo naar het negatieve word getrokken. Terwijl in het buitenland geef ik seminars bij arrestatieteams en dat soort dingen allemaal.

Sophie: Bij de NPO zou je misschien iets…

Sem: Misschien een keer in de tweede kamer, ik denk dat het helemaal niet verkeerd is om hun kennis te laten maken met vechtsport en wat het voor je kan doen.

Thomas: Waarom vind je het zo belangrijk dat jongeren dat gaan doen en niet gaan korfballen of zwemmen of wat anders.

Sem: Nou voor mij wat de vechtsport mij gebracht heeft ik ben wereldkampioen geworden ik heb misschien geluk gehad ja of nee.

Peter: Ook wel wat talent

Sem: Ja ook wel wat talend, maar het heeft mij zoveel gebracht dat gun ik voor iedereen. Misschien al was ik gaan korfballen had ik gezegd kom iedereen korfballen. Maar het verschil met vechtsport is dat het doet fysiek ook echt pijn soms, en dat moet je fysiek ook echt accepteren.

Thomas: Je leert tegenslagen

Sem: Je leert grenzen aangeven, Je leert dat soms iemand sterker is dan jou. Wat ga je dan doen. Ga je dan door blijven lopen de hele tijd of denk je dan van nou het is wel oke.

Sophie: We hebben even een kijkje mogen nemen in jou sportschool, dat waren niet wij maar Max. Gisteravond bij jou in de Dojo

Filmpje Max in de Dojo

Sophie: Mooi, Peter nu die vechtsportbond wat hoop je ermee te bereiken jullie

Peter: Nou ja wat ik het eerste hoop is dat de vechtsport beter georganiseerd wordt waardoor je ook overal aanwezig bent, voor mensen die de sport willen beoefenen.  We hebben een periode gehad waarin je negen verschillende wereldkampioenen had. Dat is ingewikkeld dan weet je ook als gemeente niet wie je aan moet spreken als je een project wil gaan doen, waar Sem over verteld waarmee je jongeren kan bereiken die anders niet gaan sporten. We willen gym’s helpen om zich beter te organiseren, betere evenementen en ja uiteindelijk de sport zo groot mogelijk maken.

Sophie: Een volkssport maken

Peter: Ja dat is het in veel opzichten al wel als je iedereen meerekent van de Sem Schilt’s van deze wereld tot de mannen van middelbare leeftijd die naderend  overgewicht proberen te bestrijden door af en toe tegen een boksbal te gaan…. Laten we zeggen dat ik het over Thomas had dat is voor mij wat prettiger …Euhm Als je die allemaal bij elkaar pakt dan heb je het over 3 tot 400.000 mensen in heel Nederland. Dus in veel opzichten is het al een volkssport. Ik denk alleen als wij het beter organiseren dat je dan echt kan laten zien dat het voor iedereen is.

Sophie: Het is een gemiste kans voor iedereen omdat ze denken dat het te ver van ze af staat

Peter: Nou goed dan moeten wij het beter uitleggen denk ik want ja als die mensen het niet snappen dan zullen wij het wel niet goed uitgelegd hebben denk ik.

Sophie: Nou je had het net al over Sem  wat het voor je kan betekenen, hoe het je kan vormen je hebt ook les gegeven in jeugd gevangenissen. Dat is per definitie de plek waarvan buitenstaanders denken van zullen we zeggen moet je die gasten nu leren vechten, maar jij zegt iets heel anders..

Sem: Je ze kennen al vechten anders zitten ze daar niet. Nee kijk euhm.. Ze hebben wel respect voor.. Als ik daar als trainer binnen komt hebben ze wel respect. En kijk wat het mooie is. Je leert ze discipline, je leert ze eigenlijk wat “normale mensen” leren, je leert ze opkomen voor jezelf, grenzen het is niet anders als bij de hockey kinderen zeg maar. Zij zijn in een situatie gekomen daar kunnen ze wellicht wel iets aan doen of wellicht niet. Ik ben daar niet om te oordelen ik ben daar om mijn sport te doen. En ik zou het mooi vinden als zij daar kunnen sporten en als ze vrij komen het ook weer oppakken het is niet zo dat… Als ja kan vechten dan hoef je niet te vechten. Dat is een belangrijk iets dat vergeten mensen wel eens die helemaal niets met vechtsport hebben. Die denken van als mij iets gebeurd dan doe ik dit en doe ik dat doe ik zus.. dan zeg ik luister als jij ruzie heb dan krijg je één draai om je oren en dan leg je op de grond te huilen als een baby. Want je weet niet eens wat er gebeurd. Op het moment dat je weet wat er gebeurd, als je weet wat de consequentie kan zijn, dan.. daar ga je van groeien. Dat is echt waar en dan maakt het niet uit waar je vandaan komt.

Sophie: Ja mij heb je hoor.. Maar zaterdag is onze grote kampioen Rico Verhoeven die staat dan op het toernooi van Glory dat kunnen we allemaal gaan bekijken. Hij is onze ticket naar de olympics? Helpt het dat we hem hebben?

Peter: Ja dat hoop ik, We gaan over drie vechtsporten MMA, Muaythai en Kickboksen. Ja als één van die drie of wat mij betreft alle drie olympisch zou kunnen worden zou wel heel gaaf zijn. De eerste kans die we daarvoor zouden kunnen hebben zijn in de nadagen van de carrière van Rico gaat zijn maar goed als er nu allemaal mensen gaan beginnen met de sport omdat ze Rico zien. En  beginnen met kickboksen MMA of Muaythai dan hebben wij nog een paar jaar om er goeie kampioenen van te maken.

Laila: Wat is dan de tijdlijn, wanneer…

2028 is al vergeven, dus de eerste kans is voor zeg maar één van de drie sporten olympisch te krijgen is 2032. Dus wij moeten snel aan de slag om het papierwerk op orde te krijgen zodat wij in mei worden toegelaten bij het NOC*NSF en Internationaal moet er een flink plan gemaakt worden van oke  hoe kunnen we deze te gekke sporten op het hoogste podium krijgen.

Laila: Ik ben net te laat denk ik

Peter: Nu zou nog wel lukken maar over 8 jaar… Ja precies

Laila: Nee man, Ik ben nu al 45

Sophie: Maar jij zegt ook iedereen aan het vechtsporten

Laila: Het is.. Ja ik zou iedereen aanraden ja absoluut het geeft ongelofelijk veel plezier je wordt ook fitter van je wordt er sterker van in je kop en het is gewoon leuk ,  het is echt heel veel plezier maken

Peter: Dat was voor mij ook het belangrijkste. Ik ging dan naar de sportschool dan ga ik de max geheugentrainer zitten kijken met een 80 hartslag op een fietsje zitten. Ja er zijn mensen voor wie dat geweldig werkt..

Sophie: Wat een ontboezeming is dit

Peter: Ja ik zit hier nou toch..  als je tegenover iemand staat en je bent aan het kickboksen dan wordt je soort van in je focus gedwongen zeg maar dan ga je wel wat beter je best doen

Fleur: Als je dan niet oplet dan.. heb je hem te pakken

Peter: Ja het motiveert enorm

Sophie: De tijd is om dankjewel jongens, dat jullie hier vanavond wilde zijn.

 

 

 

 

workshop Semmy Schilt

Gepubliceerd op 29 februari 2024

Op 29 februari 2024 leidde Semmy Schilt een inspirerende workshop in zijn sportschool, de Fight Game Academy in Zuidlaren. Hier deelde hij zijn inzichten over doelen stellen, na een beknopte presentatie over zijn indrukwekkende prestaties en de essentiële punten van zijn voorbereiding. De deelnemers werden actief betrokken bij diverse oefeningen om de impact van gerichte doelen te ervaren. De workshop eindigde met een interactief spel, waardoor deelnemers praktische ervaringen opdeden met het stellen en nastreven van doelen, allemaal binnen de energieke omgeving van de Fight Game Academy. Heb je ook interesse in een workshop van Semmy Schilt? mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Seminar Gozo en Malta

Gepubliceerd op 21 februari 2024

Op vrijdag 16 februari verzorgde ik, Sem Schilt een seminar voor de sportschool van Joseph Portelli op het eiland Gozo, aangesloten bij Kempo Arnis. Binnen Kempo Arnis ligt de focus op deelname aan competities, waarbij het Kyokushin op dit moment het beste aansluit. Ik leidde twee seminars, één voor de jeugd met spelvormen, combinaties en polsbevrijdingen, en één voor volwassenen deze ging over voorwaartse trappen met verdediging en counters, afgesloten met een spirit sessie stoten naar het lichaam.

Op zaterdag 17 februari gaf ik een clinic op Malta voor Simon Chetcuti, waarbij deelnemers uit diverse disciplines zoals Karate, Kickboksen, Muaythai en boksen aanwezig waren. We begonnen met 150 deelnemers samen, waar we kihon en stootcombinaties beoefenden. Na de pauze splitsten de groepen zich op, met boksers die zich concentreerden op boksen en de andere groep die doorging met het combineren van lowkicks. Na twee intensieve uren sloten we af met foto’s en certificaten voor de deelnemers. Het weekend bracht niet alleen leuke en leerzame seminars, maar ook een diversiteit aan vechtsporten samen, wat de brede interesse en samenwerking binnen de gemeenschap benadrukte. Op naar de volgende uitdaging!

parkinson boksen

Gepubliceerd op 09 februari 2024

Ontdek de voordelen van boksen voor het vertragen van Parkinson onder begeleiding van bokslegende Semmy Schilt in Zuidlaren. Speciale toegankelijke trainingen voor 50-plussers, aanbevolen door neuroloog Bas Bloem. Positieve effecten op lichaam en gemoedstoestand zijn zichtbaar, met vergroot zelfvertrouwen en positieve impact op levenskwaliteit. Kom eens langs voor een proefles!, er zijn zelfs deelnemers uit Zuidlaren, Annen, Eelde, Gieten en Assen. menigeen had nooit gedacht om op deze leeftijd nog te boksen. Het is een openbaring. 

lees meer

Jon Bluming Memorial training

Gepubliceerd op 04 februari 2024

Op zondag 4 februari jl. vond alweer de zesde editie van de IBK's Jon Bluming Memorial Training plaats in sporthal de Witte in de Bilt. Deelnemers, afkomstig van karatescholen vanuit het hele land, kwamen samen voor een dag van eerbetoon en gezamenlijke training. Voorafgaand aan de training werden waardevolle dangraden uitgereikt aan Sensei Gerald Adam  vanaf nu 3e dan  en er werd een 5de dan uitgereikt aan Shihan Gustaf Mangudap. De training omvatte een warming-up, kihon (basis vaardigheden), kata (stijloefeningen) en kumite (gevechtstechnieken en het schijngevecht). Het was weer een evenwichtige en respectvolle samenkomst, ter ere van Jon Bluming.

Platen van de Sporters

Gepubliceerd op 23 januari 2024
Wat is de favoriete muziek van bekende Drentse sporters en oud-sporters? Wat raakt ze? Welke nummers hebben hun leven beïnvloed? En luisteren ze naar muziek tijdens het sporten? In Platen van de Sporters praat Loes van der Laan met Drentse topsporters over hun muzieksmaak en leert ze aan de hand daarvan beter kennen. In deze aflevering is kickbokser Sem Schilt te gast.
 
Wie zegt: vechtsport en muziek, denkt al snel aan opkomstnummers. Viervoudig wereldkampioen K1 Sem Schilt koos tijdens zijn carrière voor wat ruigere nummers om mee op te komen. "Je moet er een beetje opgeladen van worden, een beetje agressief. Maar de tekst moet ook een beetje kloppen."

'Ik ga je helemaal in elkaar slaan'

Schilt koos voor het nummer Too Hot To Handle van Algerino: "Hij zegt 'too hot to handle, I'm gonna fuck you up.' Dat dacht ik altijd. Ik ga je helemaal in elkaar slaan."
In de favorietenlijst van Schilt komen niet alleen ruige nummers voor. Ook Het Goede Doel en Herman Brood & Henny Vrienten komen voorbij. Het nummer Als Je Wint is heel herkenbaar voor Schilt. "Ik heb sportvrienden en andere vrienden. Als ik had gewonnen bijvoorbeeld, dan wil iedereen wat van je. Ze zeggen ook: 'De ring is de eenzaamste plek op de wereld.' Je kunt alleen op jezelf vertrouwen, verder is er niemand."
 
Als jonge vent verhuisde Schilt voor de sport van Capelle aan den IJssel naar Zuidlaren. "Dat was de mooiste tijd, de begintijd als amateur. Maar in het begin was het wel wennen. Voor m'n moeder vooral."
 
Welke liedjes bij die herinneringen horen en wat Schilt in de clip van Kraantje Pappie doet, vertelt hij in deze aflevering.
 
 
Kijk het programma hier terug

Dijkstra & Evenblij ter plekke

Gepubliceerd op 23 januari 2024

Hij was letterlijk en figuurlijk Big in Japan: The Dutch Destroyer. Ook wel bekend onder de aliassen Hightower, Supersized Samurai of Semtex. Toch interesseren die bijnamen kickbokslegende Semmy Schilt helemaal niets. Dat maakt hij duidelijk in een interview met RTV Drenthe: "Ik ben gewoon Sem Schilt en ik stomp ze in elkaar. Daar gaat het voor mij om.’’ Hij won tot vier keer toe het grootste kickbokstoernooi ter wereld: de K1 World Grand Prix. Drie van die titels wist hij achtereenvolgens te veroveren, namelijk in 2005, 2006 en 2007. Daar blikt hij samen met Erik Dijkstra en Frank Evenblij op terug.

Kijk en luister het programma hier terug

 

Kumite Noord in Zuidlaren

Gepubliceerd op 21 januari 2024

Vandaag bracht Kumite Noord, een verenigd collectief van sportscholen uit het Noorden, zijn energie naar de Fight Game Academy in Zuidlaren. Een speciale editie met Alexander Lopez uit Cuba als bijzondere deelnemer maakte de dag extra memorabel.

In de Dojo van de Fight Game Academy begon de dag met intensiteit en toewijding. Deelnemers van verschillende sportscholen kwamen samen om gezamenlijk te trainen. De training bestond uit intense ronden van 2 minuten met korte rustperiodes van 20 seconden. Na anderhalf uur vol dynamiek en technische uitdagingen kwam de training tot een einde. De deelnemers, vermoeid maar voldaan, konden daarna nog even nagenieten van de inspanningen met een welverdiend hapje en drankje.

De volgende Kumite Noord staat alweer op de agenda op 18 februari en belooft een nieuwe locatie vol uitdagingen: Katsu in Winsum. Een kans voor alle enthousiaste beoefenaars om deel te nemen aan deze unieke reis van gezamenlijke trainingen en interculturele uitwisselingen. Kumite Noord blijft een drijvende kracht achter de samenwerking tussen sportscholen, waardoor elke maand een nieuwe kans ontstaat om te groeien en te verbinden in de rijke wereld van vechtsport.

Ontdekkingsreis door Muzikale Tonen

Gepubliceerd op 21 januari 2024

Sem Schilt, bekend om zijn indrukwekkende prestaties in de wereld van vechtsport, onthult een onverwachte ontdekking: zijn opkomende relatie met muziek. Tijdens een boeiend gesprek met presentator Loes van der Laan voor “Platen van de Sporters,” deelt Schilt dat, hoewel hij aanvankelijk niet veel met muziek had, hij nu beseft dat het meer met hem doet dan hij had gedacht.

“Op zich heb ik niet zoveel met muziek,” deelt Schilt. “Maar ik merk dat het toch meer invloed op me heeft dan ik had gedacht. Ik vind dat motivatie moet uit jezelf komen, daar hier heb je invloed op.” In zijn ontdekkingsreis naar innerlijke kracht en inspiratie erkent Sem Schilt de subtiele impact van muzikale tonen op zijn mentale staat.

Maandag 22 januari zal het interview rond 17.15 worden uitgezonden en de wordt de hele avond herhaald op RTV Drenthe, daarna is het terug te zien op rtvdrenthe.nl

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke Live!

Gepubliceerd op 19 januari 2024

Op zondag 21 januari komt het sprankelende radioprogramma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke tot leven in het charmante Brinkhotel, gelegen aan Brink Oostzijde 6, 9471 AE, Zuidlaren. Het wordt een avond vol entertainment en onverwachte wendingen, rechtstreeks uitgezonden van 19.00 tot 21.00 uur. Ben je benieuwd naar de magie achter de schermen? Je hebt de mogelijkheid om...

Koffie en Keuvelen

Gepubliceerd op 04 januari 2024

Misschien hebben jullie de auto van RTV Drenthe zien rijden in Zuidlaren, Afgelopen dinsdag 2 Januari is de reporter van Op Tjak komen keuvelen bij de Fight Game Academy. De Boksles was net afgelopen, maar de deelnemers hebben nog een aantal ingewikkelde en zweterige

Een frisse start

Gepubliceerd op 01 januari 2024

Een Verfrissende Start voor de Fight Game Academy

Op de eerste dag van 2024 heeft de Fight Game Academy, uit Zuidlaren, een Nieuwjaarsduik gemaakt bij 't Nije Hemelriekje in Gasselte. Met vijftien dappere deelnemers, waaronder zelfs vertegenwoordigers onze affiliate Sportcentrum De Oude Fabriek uit Uithuizermeeden, trotseerden het koude water.

Jeugdlessen

Gepubliceerd op 29 december 2023

"Vorming en Groei: Jeugdlessen in Judo, Karate en Kickboksen bij Fight Game Academy Zuidlaren"

Ontdek de kracht van onze jeugdlessen in judo, karate en kickboksen bij de Fight Game Academy uit Zuidlaren. Onze gestructureerde aanpak bevordert niet alleen discipline, maar leert jongeren ook om te gaan met zowel winst als verlies. In onze lessen ontdekken ze hun unieke talenten en ervaren ze hoe sport niet alleen de gezondheid bevordert, maar ook helpt om innerlijke balans te vinden.

Jiu Jitsu examens bij de Fight Game Academy in Zuidlaren

Gepubliceerd op 22 december 2023

22 december markeerden niet alleen een intense beoordeling van vaardigheden, maar ook de laatste les van het jaar. Onder leiding van Gerrie Dusseljee, 4de Dan Jiu Jitsu bij de JBN (Judo Bond Nederland) , doorliepen de deelnemers het examen met staande technieken, bevrijdingstechnieken, klemmen, werptechnieken, grondtechnieken en schijngevechten. Gedurende ruim 90 minuten hebben de jiu jitsuka's laten zien wat zij kunnen. 

Jeugd judoka's van Fight Game Academy Zuidlaren slagen voor examen

Gepubliceerd op 11 december 2023

Op 8 december 2023 vonden er bij de Fight Game Academy in Zuidlaren de jaarlijkse jeugd judo examen plaats onder leiding van Meester Matthijs. De dojo bruiste van energie terwijl jonge judoka’s hun vaardigheden demonstreerden onder het toeziend oog van ouders, grootouders en andere belangstellende.

Verslag van de 23e Katsu Gala in Winsum op 25 november 2023

Gepubliceerd op 27 november 2023

De avond was gevuld met opwindende gevechten en opmerkelijke prestaties van vechters van de Fight Game Academy Semmy Schilt. Andreii Voloshin stond tegenover Melle Bouman van Kyokushin IJlst maar verloor in de 2e ronde door low kicks. Daarentegen boekte Alex van de Bel een overwinning op Oscar Bloemhof van Sportschool Kyocho  in een spannende wedstrijd die over 2 ronden ging, waarbij hij vroegtijdig de overwinning behaalde met een Waze-Ari.

SENSHI 19: Een kickboks spektakel in Bulgarije

Gepubliceerd op 23 november 2023

Op een koude november dag begaven Vincent en ik ons naar Bulgarije voor het langverwachte SENSHI kickboxing kamp, een adrenaline-gevuld weekend van vrijdag tot zondag, onder leiding van de K-1 en K-Max legendes.

Vincent, die zich enthousiast had aangemeld via één van mijn veel gedeelde Instagram advertenties, beleefde zijn primeur in de wereld van SENSHI.

Vincent Desbourdieux verliest nipt debuutpartij, Sakvan Arab boekt vierde overwinning

Gepubliceerd op 20 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november was er Enfusion kickboks evenement georganiseerd door Glorious Heroes.