Skip to main content
  • Nieuws

workshop Semmy Schilt

Gepubliceerd op 29 februari 2024

Op 29 februari 2024 leidde Semmy Schilt een inspirerende workshop in zijn sportschool, de Fight Game Academy in Zuidlaren. Hier deelde hij zijn inzichten over doelen stellen, na een beknopte presentatie over zijn indrukwekkende prestaties en de essentiële punten van zijn voorbereiding. De deelnemers werden actief betrokken bij diverse oefeningen om de impact van gerichte doelen te ervaren. De workshop eindigde met een interactief spel, waardoor deelnemers praktische ervaringen opdeden met het stellen en nastreven van doelen, allemaal binnen de energieke omgeving van de Fight Game Academy. Heb je ook interesse in een workshop van Semmy Schilt? mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Seminar Gozo en Malta

Gepubliceerd op 21 februari 2024

Op vrijdag 16 februari verzorgde ik, Sem Schilt een seminar voor de sportschool van Joseph Portelli op het eiland Gozo, aangesloten bij Kempo Arnis. Binnen Kempo Arnis ligt de focus op deelname aan competities, waarbij het Kyokushin op dit moment het beste aansluit. Ik leidde twee seminars, één voor de jeugd met spelvormen, combinaties en polsbevrijdingen, en één voor volwassenen deze ging over voorwaartse trappen met verdediging en counters, afgesloten met een spirit sessie stoten naar het lichaam.

Op zaterdag 17 februari gaf ik een clinic op Malta voor Simon Chetcuti, waarbij deelnemers uit diverse disciplines zoals Karate, Kickboksen, Muaythai en boksen aanwezig waren. We begonnen met 150 deelnemers samen, waar we kihon en stootcombinaties beoefenden. Na de pauze splitsten de groepen zich op, met boksers die zich concentreerden op boksen en de andere groep die doorging met het combineren van lowkicks. Na twee intensieve uren sloten we af met foto’s en certificaten voor de deelnemers. Het weekend bracht niet alleen leuke en leerzame seminars, maar ook een diversiteit aan vechtsporten samen, wat de brede interesse en samenwerking binnen de gemeenschap benadrukte. Op naar de volgende uitdaging!

parkinson boksen

Gepubliceerd op 09 februari 2024

Ontdek de voordelen van boksen voor het vertragen van Parkinson onder begeleiding van bokslegende Semmy Schilt in Zuidlaren. Speciale toegankelijke trainingen voor 50-plussers, aanbevolen door neuroloog Bas Bloem. Positieve effecten op lichaam en gemoedstoestand zijn zichtbaar, met vergroot zelfvertrouwen en positieve impact op levenskwaliteit. Kom eens langs voor een proefles!, er zijn zelfs deelnemers uit Zuidlaren, Annen, Eelde, Gieten en Assen. menigeen had nooit gedacht om op deze leeftijd nog te boksen. Het is een openbaring. 

lees meer

Jon Bluming Memorial training

Gepubliceerd op 04 februari 2024

Op zondag 4 februari jl. vond alweer de zesde editie van de IBK's Jon Bluming Memorial Training plaats in sporthal de Witte in de Bilt. Deelnemers, afkomstig van karatescholen vanuit het hele land, kwamen samen voor een dag van eerbetoon en gezamenlijke training. Voorafgaand aan de training werden waardevolle dangraden uitgereikt aan Sensei Gerald Adam  vanaf nu 3e dan  en er werd een 5de dan uitgereikt aan Shihan Gustaf Mangudap. De training omvatte een warming-up, kihon (basis vaardigheden), kata (stijloefeningen) en kumite (gevechtstechnieken en het schijngevecht). Het was weer een evenwichtige en respectvolle samenkomst, ter ere van Jon Bluming.

Platen van de Sporters

Gepubliceerd op 23 januari 2024
Wat is de favoriete muziek van bekende Drentse sporters en oud-sporters? Wat raakt ze? Welke nummers hebben hun leven beïnvloed? En luisteren ze naar muziek tijdens het sporten? In Platen van de Sporters praat Loes van der Laan met Drentse topsporters over hun muzieksmaak en leert ze aan de hand daarvan beter kennen. In deze aflevering is kickbokser Sem Schilt te gast.
 
Wie zegt: vechtsport en muziek, denkt al snel aan opkomstnummers. Viervoudig wereldkampioen K1 Sem Schilt koos tijdens zijn carrière voor wat ruigere nummers om mee op te komen. "Je moet er een beetje opgeladen van worden, een beetje agressief. Maar de tekst moet ook een beetje kloppen."

'Ik ga je helemaal in elkaar slaan'

Schilt koos voor het nummer Too Hot To Handle van Algerino: "Hij zegt 'too hot to handle, I'm gonna fuck you up.' Dat dacht ik altijd. Ik ga je helemaal in elkaar slaan."
In de favorietenlijst van Schilt komen niet alleen ruige nummers voor. Ook Het Goede Doel en Herman Brood & Henny Vrienten komen voorbij. Het nummer Als Je Wint is heel herkenbaar voor Schilt. "Ik heb sportvrienden en andere vrienden. Als ik had gewonnen bijvoorbeeld, dan wil iedereen wat van je. Ze zeggen ook: 'De ring is de eenzaamste plek op de wereld.' Je kunt alleen op jezelf vertrouwen, verder is er niemand."
 
Als jonge vent verhuisde Schilt voor de sport van Capelle aan den IJssel naar Zuidlaren. "Dat was de mooiste tijd, de begintijd als amateur. Maar in het begin was het wel wennen. Voor m'n moeder vooral."
 
Welke liedjes bij die herinneringen horen en wat Schilt in de clip van Kraantje Pappie doet, vertelt hij in deze aflevering.
 
 
Kijk het programma hier terug

Dijkstra & Evenblij ter plekke

Gepubliceerd op 23 januari 2024

Hij was letterlijk en figuurlijk Big in Japan: The Dutch Destroyer. Ook wel bekend onder de aliassen Hightower, Supersized Samurai of Semtex. Toch interesseren die bijnamen kickbokslegende Semmy Schilt helemaal niets. Dat maakt hij duidelijk in een interview met RTV Drenthe: "Ik ben gewoon Sem Schilt en ik stomp ze in elkaar. Daar gaat het voor mij om.’’ Hij won tot vier keer toe het grootste kickbokstoernooi ter wereld: de K1 World Grand Prix. Drie van die titels wist hij achtereenvolgens te veroveren, namelijk in 2005, 2006 en 2007. Daar blikt hij samen met Erik Dijkstra en Frank Evenblij op terug.

Kijk en luister het programma hier terug

 

Kumite Noord in Zuidlaren

Gepubliceerd op 21 januari 2024

Vandaag bracht Kumite Noord, een verenigd collectief van sportscholen uit het Noorden, zijn energie naar de Fight Game Academy in Zuidlaren. Een speciale editie met Alexander Lopez uit Cuba als bijzondere deelnemer maakte de dag extra memorabel.

In de Dojo van de Fight Game Academy begon de dag met intensiteit en toewijding. Deelnemers van verschillende sportscholen kwamen samen om gezamenlijk te trainen. De training bestond uit intense ronden van 2 minuten met korte rustperiodes van 20 seconden. Na anderhalf uur vol dynamiek en technische uitdagingen kwam de training tot een einde. De deelnemers, vermoeid maar voldaan, konden daarna nog even nagenieten van de inspanningen met een welverdiend hapje en drankje.

De volgende Kumite Noord staat alweer op de agenda op 18 februari en belooft een nieuwe locatie vol uitdagingen: Katsu in Winsum. Een kans voor alle enthousiaste beoefenaars om deel te nemen aan deze unieke reis van gezamenlijke trainingen en interculturele uitwisselingen. Kumite Noord blijft een drijvende kracht achter de samenwerking tussen sportscholen, waardoor elke maand een nieuwe kans ontstaat om te groeien en te verbinden in de rijke wereld van vechtsport.

Ontdekkingsreis door Muzikale Tonen

Gepubliceerd op 21 januari 2024

Sem Schilt, bekend om zijn indrukwekkende prestaties in de wereld van vechtsport, onthult een onverwachte ontdekking: zijn opkomende relatie met muziek. Tijdens een boeiend gesprek met presentator Loes van der Laan voor “Platen van de Sporters,” deelt Schilt dat, hoewel hij aanvankelijk niet veel met muziek had, hij nu beseft dat het meer met hem doet dan hij had gedacht.

“Op zich heb ik niet zoveel met muziek,” deelt Schilt. “Maar ik merk dat het toch meer invloed op me heeft dan ik had gedacht. Ik vind dat motivatie moet uit jezelf komen, daar hier heb je invloed op.” In zijn ontdekkingsreis naar innerlijke kracht en inspiratie erkent Sem Schilt de subtiele impact van muzikale tonen op zijn mentale staat.

Maandag 22 januari zal het interview rond 17.15 worden uitgezonden en de wordt de hele avond herhaald op RTV Drenthe, daarna is het terug te zien op rtvdrenthe.nl

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke Live!

Gepubliceerd op 19 januari 2024

Op zondag 21 januari komt het sprankelende radioprogramma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke tot leven in het charmante Brinkhotel, gelegen aan Brink Oostzijde 6, 9471 AE, Zuidlaren. Het wordt een avond vol entertainment en onverwachte wendingen, rechtstreeks uitgezonden van 19.00 tot 21.00 uur. Ben je benieuwd naar de magie achter de schermen? Je hebt de mogelijkheid om...

Koffie en Keuvelen

Gepubliceerd op 04 januari 2024

Misschien hebben jullie de auto van RTV Drenthe zien rijden in Zuidlaren, Afgelopen dinsdag 2 Januari is de reporter van Op Tjak komen keuvelen bij de Fight Game Academy. De Boksles was net afgelopen, maar de deelnemers hebben nog een aantal ingewikkelde en zweterige

Een frisse start

Gepubliceerd op 01 januari 2024

Een Verfrissende Start voor de Fight Game Academy

Op de eerste dag van 2024 heeft de Fight Game Academy, uit Zuidlaren, een Nieuwjaarsduik gemaakt bij 't Nije Hemelriekje in Gasselte. Met vijftien dappere deelnemers, waaronder zelfs vertegenwoordigers onze affiliate Sportcentrum De Oude Fabriek uit Uithuizermeeden, trotseerden het koude water.

Jeugdlessen

Gepubliceerd op 29 december 2023

"Vorming en Groei: Jeugdlessen in Judo, Karate en Kickboksen bij Fight Game Academy Zuidlaren"

Ontdek de kracht van onze jeugdlessen in judo, karate en kickboksen bij de Fight Game Academy uit Zuidlaren. Onze gestructureerde aanpak bevordert niet alleen discipline, maar leert jongeren ook om te gaan met zowel winst als verlies. In onze lessen ontdekken ze hun unieke talenten en ervaren ze hoe sport niet alleen de gezondheid bevordert, maar ook helpt om innerlijke balans te vinden.

Jiu Jitsu examens bij de Fight Game Academy in Zuidlaren

Gepubliceerd op 22 december 2023

22 december markeerden niet alleen een intense beoordeling van vaardigheden, maar ook de laatste les van het jaar. Onder leiding van Gerrie Dusseljee, 4de Dan Jiu Jitsu bij de JBN (Judo Bond Nederland) , doorliepen de deelnemers het examen met staande technieken, bevrijdingstechnieken, klemmen, werptechnieken, grondtechnieken en schijngevechten. Gedurende ruim 90 minuten hebben de jiu jitsuka's laten zien wat zij kunnen. 

Jeugd judoka's van Fight Game Academy Zuidlaren slagen voor examen

Gepubliceerd op 11 december 2023

Op 8 december 2023 vonden er bij de Fight Game Academy in Zuidlaren de jaarlijkse jeugd judo examen plaats onder leiding van Meester Matthijs. De dojo bruiste van energie terwijl jonge judoka’s hun vaardigheden demonstreerden onder het toeziend oog van ouders, grootouders en andere belangstellende.

Verslag van de 23e Katsu Gala in Winsum op 25 november 2023

Gepubliceerd op 27 november 2023

De avond was gevuld met opwindende gevechten en opmerkelijke prestaties van vechters van de Fight Game Academy Semmy Schilt. Andreii Voloshin stond tegenover Melle Bouman van Kyokushin IJlst maar verloor in de 2e ronde door low kicks. Daarentegen boekte Alex van de Bel een overwinning op Oscar Bloemhof van Sportschool Kyocho  in een spannende wedstrijd die over 2 ronden ging, waarbij hij vroegtijdig de overwinning behaalde met een Waze-Ari.

SENSHI 19: Een kickboks spektakel in Bulgarije

Gepubliceerd op 23 november 2023

Op een koude november dag begaven Vincent en ik ons naar Bulgarije voor het langverwachte SENSHI kickboxing kamp, een adrenaline-gevuld weekend van vrijdag tot zondag, onder leiding van de K-1 en K-Max legendes.

Vincent, die zich enthousiast had aangemeld via één van mijn veel gedeelde Instagram advertenties, beleefde zijn primeur in de wereld van SENSHI.

Vincent Desbourdieux verliest nipt debuutpartij, Sakvan Arab boekt vierde overwinning

Gepubliceerd op 20 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november was er Enfusion kickboks evenement georganiseerd door Glorious Heroes.