Skip to main content
  • Nieuws

SENSHI 19: Een kickboks spektakel in Bulgarije

  • Gepubliceerd op 23 november 2023

Op een koude november dag begaven Vincent en ik ons naar Bulgarije voor het langverwachte SENSHI kickboxing kamp, een adrenaline-gevuld weekend van vrijdag tot zondag, onder leiding van de K-1 en K-Max legendes.

Vincent, die zich enthousiast had aangemeld via één van mijn veel gedeelde Instagram advertenties, beleefde zijn primeur in de wereld van SENSHI.

Aangekomen in Bulgarije werden instructeurs en deelnemers opgehaald en naar het hotel gebracht, elk groepje met door SENSHI geregeld vervoer. De groepen waren zo ingedeeld dat de deelnemers de mogelijkheid hadden om met alle instructeurs te trainen, een waardevolle ervaring in de wereld van het kickboksen.

Voor vertrek samen met Vincent

De eerste training op vrijdag, geleid door oudgediende en collega K-1 kampioen Ernesto Hoost, legde de basis met combinaties die ik in mijn volgende sessie verder uitwerkte. Mijn focus lag op voetenwerk, geïnspireerd door K-Max coryfeeën Albert Kraus en Andy Souwer, vertaald naar het zwaargewicht met een nadruk op het ontwikkelen van het 'oog'. Het je tegenstander leren lezen acties voorspellen door het uit te lokken.

Op de foto Samen met Ernesto Hoost

Het is mooi om te zien dat de SENSHI instructeurs lesgeven vol met de passie die zij hebben voor de sport.

De diversiteit in instructie en filosofie kwam tot uiting in de laatste training van de dag , waar elke instructeur zijn eigen stempel drukte op stoten, trappen, bewegen, en situaties beheersen.

Het hoogtepunt van het weekend was echter het SENSHI Gala, waar vechters een podium kregen om hun vaardigheden te tonen, sommigen zelfs doorstotend naar grotere podia zoals GLORY.

De legends in de ring

Als scheidsrechter tijdens deze spectaculaire gevechten was ik getuige van het meest opwindende duel in de geschiedenis van SENSHI, met vier knockdowns in één ronde!

Hier onze Duitse vriend nog aan de winnende kant

Het andere kopstuk van de avond ontvouwde zich tijdens de laatste partij in de SENSHI Open, een aangepaste MMA-partij tussen Bulgarije en Litouwen, die het publiek op de banken bracht.

Hier word de Bulgaarse strijder uitgeroepen tot winnaar

De gezamenlijke training op de volgende dag, werd afgesloten met sparren. De inspirerende aanwezigheid van Shihan Ivo Kamenov, markeerde het einde van een weekend vol passie en spektakel.

Hier geef ik mijn unieke kijk op de situatie

De klok tikt af naar het volgende SENSHI-evenement van 23 tot 25 februari, een uitnodiging aan alle liefhebbers om deze kickbokservaring mee te maken. Houd de sociale media van SENSHI in de gaten voor updates.