Skip to main content

Nieuws

Succes en strijd

  • Gepubliceerd op 03 juni 2024

Maandag 15 juli 2024: Sakvan Arab’s Debuut bij het Legends Evenement in Chiba, Japan

Op maandag 15 juli 2024 vond in Chiba, Japan, voor de tweede keer het prestigieuze Legends-evenement plaats. Deze keer werd onder getekende Sem Schilt uitgenodigd om samen met een vechter naar het land van de rijzende zon te komen. Het heeft 11 jaar geduurd voor mij om na al de behaalde kampioenstitels weer terug te keren naar Japan. Deze keer werd ik minder herkend, wat ons wel weer de gelegenheid gaf om ongestoord met de trein en metro door Tokyo te reizen, desondanks voelde Japan nog steeds vertrouwd: schoon, georganiseerd en vriendelijk.

Het bezoek was echter geen vakantie. Sakvan Arab uit Eelde kwam naar Japan om zijn debuut te maken op dit legendarische podium. Sakvan, een opkomende ster in de vechtsport, stond voor een uitdagende taak. Hij moest het opnemen tegen een talentvolle Japanner op een afgesproken gewicht van 66 kg, wat 3 kg zwaarder was dan zijn gebruikelijke vechtgewicht.

In de eerste ronde domineerde de Japanner met ronde trappen en gevaarlijke knieën naar het hoofd en lichaam, waardoor hij de overhand had. In de tweede ronde vond Sakvan zijn ritme en wist hij zijn tegenstander af te remmen met goed geplaatste lowkicks. De derde ronde was cruciaal. Sakvan bestookte zijn tegenstander twee minuten lang met stoten en trappen naar het hoofd, lichaam en benen.

Sakvan maakte een indrukwekkend debuut en won niet alleen een trofee, maar ook de "Fight of the Night" bonus. Zijn optreden was een onvergetelijke ervaring en we hopen in de toekomst nogmaals te kunnen schitteren in Japan.

Dit avontuur heeft niet alleen Sakvan’s carrière een boost gegeven, maar heeft ook laten zien dat hij een kracht is om rekening mee te houden. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor deze talentvolle vechter uit Eelde.