Skip to main content
  • Nieuws

Verslag van de 23e Katsu Gala in Winsum op 25 november 2023

  • Gepubliceerd op 27 november 2023

De avond was gevuld met opwindende gevechten en opmerkelijke prestaties van vechters van de Fight Game Academy Semmy Schilt. Andreii Voloshin stond tegenover Melle Bouman van Kyokushin IJlst maar verloor in de 2e ronde door low kicks. Daarentegen boekte Alex van de Bel een overwinning op Oscar Bloemhof van Sportschool Kyocho  in een spannende wedstrijd die over 2 ronden ging, waarbij hij vroegtijdig de overwinning behaalde met een Waze-Ari.

Maikon Schilt stond tegenover de Hongaar Alhassan Alzubi van Zsiga  Fight Team en overtuigde met een indrukwekkende prestatie, waarbij hij duidelijk liet zien hoeveel vooruitgang hij had geboekt.

Het hoogtepunt van het avondprogramma was de wedstrijd tussen Dajenka Meijer, wereldkampioen kickboksen, en de nieuwe wereldkampioen karate en topsporter Amber Mulder. Na 3 jaar afwezigheid van de mat zette Dajenka met kracht druk en scoorde een Waze-Ari met een krachtige hoge trap. Vanwege enkele afwezige deelnemers werd ze gevraagd om ook tegen Svenja Marcus van Budokai Senshi te vechten, wat een gelijkopgaande strijd was. Na twee rondes bleef het onbeslist, maar Dajenka hield het tempo hoog en sleepte uiteindelijk de overwinning binnen.

Andrew Rusov stond tegenover de zwaargewicht vechter Szöke Tamas uit Hongarije. Ondanks het feit dat Tamas aanzienlijk zwaarder was, had het team een goed game-plan. Andrew bewoog goed en wist zelfs te scoren met een mawashi-geri. Helaas moest de wedstrijd vroegtijdig worden gestaakt toen Andrew zijn knie verdraaide bij het maken van een trap. Het team hoopt op een spoedig herstel voor hem.

Al met al was het een uiterst succesvolle dag voor de vechters van de Fight Game Academy Semmy Schilt. Een speciale dank gaat uit naar Bart Mulder, die met zijn uitgebreide ervaring heeft bijgedragen aan het trainen en coachen van onze vechters.

Alex na zijn overwinning
Maikon na zijn overwinning
V.l.n.r. coach Peter , Andrew, Dajenka, en coach Bart